Sila log masuk terlebih dahulu.

Pembaca perlu berfikiran matang, usah menghasut

03 November 2020 07:00am | Masa membaca: 4 minit
Netizen janganlah menyalahkan akhbar dan menuduh sebagai batu api. Berfikiran secara matang dan jangan menghasut. Gambar hiasan. - Foto 123RF
Netizen janganlah menyalahkan akhbar dan menuduh sebagai batu api. Berfikiran secara matang dan jangan menghasut. Gambar hiasan. - Foto 123RF
A
A
A

MALAYSIA boleh dikatakan agak malang. Banyak negara bimbang kerana ancaman pandemik koronavirus (Covid-19) tetapi Malaysia lebih teruk daripada itu.

Sepanjang tahun 2020 ketika Covid-19 menular, Malaysia tidak terkecuali. Ramai hilang kerja, manakala ekonomi terus merudum.

Keadaan belum menampakkan akan pulih dalam masa terdekat, pemimpin-pemimpin politik negara kita pula rancak berpolitik.

Apalah malangnya rakyat Malaysia mendapat pemimpin-pemimpin politik yang hanya tahu rebut kuasa. Mereka tidak ambil berat untuk perangi Covid-19, apatah lagi mahu bantu rakyat.

Ketika semakin ramai rakyat menganggur, ada juga pemimpin yang berangan-angan mahu jadi Timbalan Perdana Menteri. Ada juga segelintir pemimpin politik itu tidak sabar-sabar mahu diadakan pilihan raya umum dengan segera.

Apa yang berlaku itu memang benar dan bukan direka-reka. Sebagai akhbar, Sinar Harian tentunya tidak mahu terlepas melaporkan kelalaian pemimpin-pemimpin politik itu untuk pengetahuan pembaca.

Bagaimanapun, apa yang berlaku sejak kebelakangan ini, Sinar Harian pula dituduh sebagai akhbar yang suka melaga-lagakan antara pemimpin parti politik

Akhbar adalah medan untuk politikus berhujah dan memberikan ruang kepada semua pihak menyatakan pendirian masing-masing secara terbuka.

Disyorkan artikel berkaitan ini:

Di sinilah pembaca berfikir dan menilai dengan bijaksana. Setiap orang ada pendapat tersendiri.

Malaysia mengamalkan sistem demokrasi berparlimen, memberikan semua orang bersuara dengan syarat tidak melanggar undang-undang.

Orang-orang politik sebenarnya yang menghuru-harakan suasana politik. Oleh itu, buat netizen di luar sana, janganlah menyalahkan akhbar dan menuduh sebagai batu api. Berfikiran secara matang dan jangan menghasut.

Artikel Berkaitan
Terkini
  1. Kabinet baharu berasaskan pertimbangan politik strategik
  2. Jangan takut lapor kes rasuah kepada SPRM Artikel percuma
  3. Wan Junaidi nafi, Ariff belum dapat surat
  4. Kerajaan Perpaduan tiada alasan untuk tangguh lagi
  5. Presiden paling lama memerintah di dunia