Sila log masuk terlebih dahulu.

Eky sedia tempuh cabaran

13 Disember 2020 06:55am | Masa membaca: 4 minit
Shahrel Fikri (kanan) menjadi watak penting kepada Perak musim lalu dan berjaya menjaringkan 10 gol dalam saingan Liga Super sebelum berpindah ke Selangor FC.
Shahrel Fikri (kanan) menjadi watak penting kepada Perak musim lalu dan berjaya menjaringkan 10 gol dalam saingan Liga Super sebelum berpindah ke Selangor FC.
A
A
A

PENYERANG baharu Selangor FC, Muhammad Shahrel Fikri Md Fauzi mempunyai misi tersendiri musim depan terutama dalam usaha membantu The Red Giants menjadi antara pasukan terkuat dalam saingan Liga Malaysia (Liga-M).

Menurutnya, dia sedar tanggungjawab yang perlu digalas terutama bergelar seorang pemain penyerang untuk merobek gawang gol lawan seterusnya membantu pasukan meraih kemenangan.

“Dalam tahun pertama saya bersama Selangor, mungkin saya menyasarkan jaringan lebih atau mengekalkan 10 gol daripada apa yang saya buat pada musim lepas.

“Namun, ia tidak mudah kerana saya baru sahaja bersama kelab ini apatah lagi Selangor juga mempunyai penyerang hebat seperti Ifedayo Olusegun dan Danial Asri.

“Saya perlu bekerja keras dan apa jua yang saya lakukan mestilah mengutamakan pasukan. Itu adalah yang lebih penting,” katanya kepada Sinar Harian semalam.

Terdahulu, The Red Giants sah mendapatkan khidmat pemain berusia 26 tahun itu daripada pasukan Perak untuk menajamkan lagi jentera serangan pasukan tersebut.

Namun, Shahrel Fikri atau lebih dikenali sebagai Eky berdepan cabaran untuk menembusi skuad utama Selangor terutama dengan adanya kelibat penjaring terbanyak Liga Super musim lalu, Ifedayo Olusegun dan penjaring terbanyak Liga Premier, Danial Asri.

Shahrel Fikri mengakui cabaran pertamanya sebaik menyarung jersi gergasi Lembah Klang itu adalah untuk menambat hati pengendali pasukan, Karsten Neitzel.

Disyorkan artikel berkaitan ini:

“Saya pemain baharu dalam pasukan jadi mungkin coach belum mengenali saya. Apa yang saya perlu buat adalah tunjukkan kemampuan saya dalam sesi latihan untuk memudahkan saya masuk kesebelasan utama pasukan.

“Sebenarnya banyak kelemahan yang saya perlu perbaiki lebih-lebih lagi dengan pasukan baharu. Perkara paling utama saya kena membentuk keserasian bersama para pemain,” katanya.

Terima kasih kerana membaca dan menyokong kewartawanan yang bebas, eksklusif dan kritis.
Nikmati pelbagai lagi keistimewaan langganan yang tersedia dengan melanggan Sinar Premium!!
Satu Artikel
Akses dimana-mana jua tetapi hanya untuk artikel ini
Harga bermula dari
RM 0.50 - RM 1.00
Bayaran Mikro

Tambah nilai minima RM5 melalui bayaran mikro

Artikel Tanpa Had
Akses mana-mana artikel dimana jua
Harga bermula dari
RM 6.90 - RM 66.20
1 bulan / 12 bulan
Langgan Dengan
Log masuk atau daftar akaun untuk membaca artikel ini
Artikel Berkaitan
Terkini
  1. Serah dokumen penting bukti Bersatu tidak sembunyi apa-apa
  2. Tiada keperluan ubah waktu persekolahan
  3. Anjak 30 minit lebih baik
  4. Segerakan reformasi undang-undang tangani kejatuhan CPI negara
  5. 5 penambahbaikan untuk tingkat CPI