Sila log masuk terlebih dahulu.

Apa rakyat mahu selepas dua dos vaksin

12 Julai 2021 09:15am | Masa membaca: 4 minit
Pengusaha industri pelancongan akan kembali meraih pendapatan apabila orang ramai membantu merancakkan sektor ekonomi ini. -Foto Bernama
Pengusaha industri pelancongan akan kembali meraih pendapatan apabila orang ramai membantu merancakkan sektor ekonomi ini. -Foto Bernama
A
A
A

Rentas negeri

* Menziarahi ahli keluarga terutama ibu bapa di kampung selepas sekian lama tidak bertemu secara bersemuka. Perasaan rindu yang mendalam dibimbangi menyebabkan risiko kemurungan.

Bekerja di pejabat

* Produktiviti dan komitmen pekerja akan lebih menyerlah ketika bekerja di pejabat. Bekerja dari rumah memberi tekanan untuk mengimbangi keperluan kerja dan keluarga.

Kebenaran berniaga semua sektor

* Peniaga dapat memulakan kelangsungan perniagaan dan mengelak pembuangan pekerja sekiranya premis tidak dibenarkan operasi dalam tempoh lama dan bakal berdepan bebanan kewangan serius.

Aktiviti sosial dan riadah di luar rumah

* Kegiatan seperti memancing, bersenam di gimnasium, taman permainan kanak-kanak, konvoi bermotor, melancong dalam negara dan sukan tanpa sentuhan bagi meningkatkan kualiti hidup sihat rakyat.

Disyorkan artikel berkaitan ini:

Kebenaran ke rumah ibadat

* Tidak terhad ketika waktu solat sahaja tetapi rakyat juga mahu menjalankan aktiviti keagamaan lain di rumah ibadat secara bersemuka dengan pematuhan SOP seperti tahlil.

Melancong dalam negara

* Pengusaha industri akan kembali meraih pendapatan apabila orang ramai membantu merancakkan sektor ekonomi ini yang turut memberi kesan kepada peniaga kecil dan sederhana serta penduduk setempat.

ARTIKEL BERKAITAN: Rakyat harap dapat kembali ‘bebas’

Kurangkan tekanan rakyat

Artikel Berkaitan
Terkini
  1. Mahu hukuman lebih tegas dikenakan
  2. Tidak memadai hanya nafi
  3. Impian tercapai dapat tunai haji tahun ini
  4. UMNO tanpa Najib
  5. ‘Kena kurung sekali lagi’