Sila log masuk terlebih dahulu.

Pas tidak mahu cepat melatah isu kerjasama blok pembangkang

23 Ogos 2021 07:21am | Masa membaca: 4 minit
AHMAD FADHLI
AHMAD FADHLI
A
A
A

SHAH ALAM - Pas tidak mahu mudah melatah berhubung pandangan bahawa Perdana Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob mungkin membuat kerangka kerjasama dengan parti pembangkang bagi mewujudkan kestabilan dalam negara.

Timbalan Ketua Pemuda Pas, Ahmad Fadhli Shaari berkata, keputusan sama ada Pas akan bekerjasama dengan DAP sebagai contoh, perlu diajukan kepada individu yang menolak kerjasama itu.

“Soalan tersebut kena tanya kepada sesiapa yang keluar kenyataan mendakwa Pas tak bekerjasama bersama DAP,” katanya.

Sebelum itu, Ismail Sabri dalam perutusan pertamanya selaku Perdana Menteri menawarkan kerjasama dengan blok pembangkang menerusi Majlis Pemulihan Negara (MPN) dan Jawatankuasa Khas Menangani Covid-19.

Pengumuman itu sedikit sebanyak memperjelaskan kenyataan Ahli Parlimen Ketereh, Tan Sri Annuar Musa yang menjangka Perdana Menteri kesembilan itu akan membuat kerangka kerjasama dengan parti-parti pembangkang bagi mewujudkan kestabilan dalam negara.

Ketika kemelut politik sebelum ini, Timbalan Presiden Pas, Datuk Seri Tuan Ibrahim Tuan Man mengulangi pendirian parti itu tidak akan menerima DAP dalam kerajaan.

Disyorkan artikel berkaitan ini:
Artikel Berkaitan
Terkini
  1. Bangladesh bergelap lagi
  2. OPEC dituduh pro-Rusia kerana susahkan AS?
  3. Bajet 2023 titik permulaan rasionalisasi subsidi negara?
  4. Apabila hidupan liar masuk bandar
  5. Program diplomasi kebudayaan