Sila log masuk terlebih dahulu.

Firefly tingkat jumlah penerbangan hingga 70 peratus

29 Oktober 2021 08:28am | Masa membaca: 4 minit
Firefly kini meningkatkan jumlah penerbangan sehingga 70 peratus berikutan sambutan luar biasa rakyat Malaysia.
Firefly kini meningkatkan jumlah penerbangan sehingga 70 peratus berikutan sambutan luar biasa rakyat Malaysia.
A
A
A

SHAH ALAM - Sejak pembukaan semula perjalanan domestik pada 11 Oktober lalu, syarikat penerbangan, Firely telah meningkatkan jumlah penerbangan sehingga 70 peratus menyaksikan permintaan tinggi daripada penumpang untuk tempahan tiket.

Firefly berkata, pihaknya turut merancang meningkatkan penerbangan secara berperingkat seiring dengan permintaan.

“Kami bersedia untuk berkhidmat kepada penumpang dengan pematuhan ketat terhadap prosedur operasi standard (SOP), insurans perjalanan meliputi Covid-19 dan 100 peratus vaksinasi untuk semua juruterbang dan kru kabin kami.

“Kami turut bekerjasama rapat dengan Tourism Malaysia dan mereka amat memberi sokongan kepada syarikat penerbangan.

“Pada masa ini kami mempunyai program untuk menawarkan baucar rangsangan bernilai RM50 untuk semua penumpang. Ini adalah dengan kerjasama Kementerian Pelancongan, Kesenian dan Kebudayaan dan juga dengan Tourism Malaysia.

“Penumpang boleh menikmatinya bersama-sama dengan pelbagai tawaran dan diskaun lain di laman web kami di www.fireflyz.com.my,” kata Firefly kepada Sinar Premium pada Khamis.

Laporan Sinar Harian pada Khamis.
Laporan Sinar Harian pada Khamis.

Menurut syarikat penerbangan itu lagi, pihaknya turut menerima sambutan menggalakkan daripada penumpang sejak projek rintis Gelembung Perjalanan Langkawi yang dilancarkan pada 16 September lalu.

Disyorkan artikel berkaitan ini:

Ditanya adakah Firefly optimis industri penerbangan negara akan terus pulih dari masa ke masa, pihaknya berkata, dengan kadar vaksinasi tinggi dan pengenalan suntikan booster, mereka yakin pemulihan dan permintaan terhadap perjalanan pelancongan akan terus meningkat.

“Kami telah bersedia untuk memenuhi permintaan dan terus berkhidmat untuk penumpang dengan penuh keyakinan,” kata Firefly.

Menjelang Bajet 2022 ini pula, Firefly mengharapkan lebih insentif untuk individu melakukan perjalanan atau percutian untuk riadah, rebat cukai untuk perjalanan domestik, insentif untuk korporat dan SME untuk perjalanan domestik dan insentif untuk syarikat penerbangan.

Artikel Berkaitan
Terkini
  1. Mengapa MB Johor tidak contohi keterbukaan kerajaan pusat: Nie Ching
  2. DUN Johor tolak usul bentuk jawatankuasa khas, bukan Enakmen Anti Lompat Parti
  3. Simpati dan diplomasi
  4. Arab Saudi bersama India pinggirkan dolar AS
  5. Ada orang inginkan kehidupan kita