Sila log masuk terlebih dahulu.

Cabaran bekalan makanan negara

30 November 2021 08:43am | Masa membaca: 4 minit
Gambar hiasan
Gambar hiasan
A
A
A
PADA Mac 2001, Jemaah Menteri telah meluluskan penubuhan Majlis Keselamatan Makanan dan Pemakanan Kebangsaan atau MKMPK. Tujuan penubuhan MKMPK adalah untuk memastikan kesihatan rakyat terjamin dengan memperkukuhkan keselamatan makanan di semua peringkat rantaian makanan di Malaysia dan memastikan rakyat mencapai taraf pemakanan optimum. Majlis itu dianggotai oleh 50 orang Ahli Majlis terdiri daripada pegawai-pegawai tertinggi beberapa agensi k ...
Terima kasih kerana membaca dan menyokong kewartawanan yang bebas, eksklusif dan kritis.
Nikmati pelbagai lagi keistimewaan langganan yang tersedia dengan melanggan Sinar Premium!!
Artikel Tanpa Had
Akses mana-mana artikel dimana jua
Harga bermula dari
RM 6.90 - RM 66.20
1 bulan / 12 bulan
Langgan Dengan
Log masuk atau daftar akaun untuk membaca artikel ini
Terkini
  1. [EKSKLUSIF] Bilik sempit sampai kena solat atas katil
  2. Pelajar IPTS, penghantar makanan majoriti penyewa
  3. [INFOGRAFIK] Lima projek impak tinggi NETR
  4. ‘ELINT’ tewas kepada 'HUMINT'
  5. Bilik satu depa bikin sesak dada
Artikel Berkaitan