Sila log masuk terlebih dahulu.

GPS dijangka terus jadi pilihan rakyat Sarawak

Ini kerana parti itu bersungguh-sungguh bantu rakyat ketika Covid-19 menular di Bumi Kenyalang, kata penyandang kerusi DUN Tupong

02 Disember 2021 04:08pm | Masa membaca: 4 minit
FAZZRUDIN
FAZZRUDIN
A
A
A
SHAH ALAM - Gabungan Rakyat Sarawak (GPS) dijangka terus menjadi pilihan pengundi dalam Pilihan Raya Negeri (PRN) berikutan pelbagai bantuan disalurkan kepada rakyat Sarawak terutama semasa penularan wabak Covid-19 memuncak di Bumi Kenyalang baru-baru ini.

Penyandang dan bakal calon kerusi N6, Dewan Undangan Negeri (DUN) Tupong, Fazzrudin Abdul Rahman berkata, beliau sendiri sudah memulakan gerak kerja dan menyantuni penduduk di kawasan DUN berkenaan, sebaik sahaja PRN Sarawak ke-11 berakhir pada 2016.

Fazzruddin berkata, antara penekanan beliau adalah dengan memastikan pembangunan infrastruktur dan sosial yang berterusan sejak dari PRN 11.

"GPS juga banyak membantu masyarakat menghadapi cabaran Covid-19 dengan menghulurkan pelbagai bantuan termasuk bakul makanan, bantuan kewangan Bantuan Khas Sarawakku Sayang (BKSS), bantuan sewa rumah dan bermacam lagi.

"Justeru, saya yakin pengundi di Sarawak khususnya N6 Tupong mampu menilai pembangunan dan kestabilan yang dilakukan oleh GPS dan yakin mereka menyokong penuh GPS," katanya ketika dihubungi wartawan Sinar Premium di sini hari ini.

Fazzrudin bertanya khabar kepada mangsa ribut di DUN Tupong.
Fazzrudin bertanya khabar kepada mangsa ribut di DUN Tupong.Pada PRN11 Sarawak, Fazzrudin menang dengan majoriti sebanyak 8,055 undi di DUN Tupong menewaskan pencabarnya dari Parti Keadilan Rakyat (PKR), Nurhanim Mokhsen.

Mengulas lanjut, Fazzruddin berkata jentara parti GPS, terutamanya Parti Pesaka Bumiputera Bersatu (PBB) di DUN Tupong akan digerakkan secara aktif sejurus prosedur operasi standard (SOP) bagi kempen PRN Sarawak diumumkan Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR), tidak lama lagi.

Fazzruddin yang juga Timbalan Ketua Pemuda PBB berkata GPS sudah pun bersedia dari sudut teknikalnya iaitu berkenaan ‘dokumentasi’, pergerakan dan program calon bagi persiapan sempena hari Penamaan Calon, pada Isnin ini.

Disyorkan artikel berkaitan ini:


"Pihak kami sentiasa menekankan aspek keselamatan dan SOP agar penyokong GPS dan masyarakat sentiasa dalam keadaan yang selamat," katanya.
Artikel Berkaitan
Terkini
  1. Biden terlanjur kata dasar luar Amerika
  2. Pendedahan partisipasi politik belia
  3. Bazir duit dan masa atas jalan
  4. Kura-kura eksotik sampai RM2,000
  5. Padi IS21 tangani ancaman kebuluran