Sila log masuk terlebih dahulu.

Tangani krisis kekurangan pekerja

09 Januari 2022 08:47am | Masa membaca: 4 minit
Sektor perniagaan restoran dan makanan memerlukan seramai 30,000 orang pekerja. - Foto 123rf
Sektor perniagaan restoran dan makanan memerlukan seramai 30,000 orang pekerja. - Foto 123rf
A
A
A
SEKTOR ekonomi dan kesihatan awam Malaysia yang hampir lumpuh selepas dilanda pandemik Covid-19 masih belum pulih sepenuhnya. Kini krisis kekurangan pekerja semakin memburukkan lagi fasa pemulihan perniagaan rakyat sehingga membawa kepada musibah gulung tikar. Menurut akhbar harian Tamil Malaysia Nanban, sektor perindustrian dan perniagaan yang telah beroperasi semula selepas berakhirnya pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), dipercayai ...
Terima kasih kerana membaca dan menyokong kewartawanan yang bebas, eksklusif dan kritis.
Nikmati pelbagai lagi keistimewaan langganan yang tersedia dengan melanggan Sinar Premium!!
Artikel Tanpa Had
Akses mana-mana artikel dimana jua
Harga bermula dari
RM 6.90 - RM 66.20
1 bulan / 12 bulan
Langgan Dengan
Log masuk atau daftar akaun untuk membaca artikel ini
Terkini
  1. [EKSKLUSIF] Bilik sempit sampai kena solat atas katil
  2. Pelajar IPTS, penghantar makanan majoriti penyewa
  3. [INFOGRAFIK] Lima projek impak tinggi NETR
  4. ‘ELINT’ tewas kepada 'HUMINT'
  5. Bilik satu depa bikin sesak dada
Artikel Berkaitan