Sila log masuk terlebih dahulu.

PRN Johor: BN hanya beri yang realistik, bukan bombastik

05 Mac 2022 12:18am | Masa membaca: 4 minit
Mohd Fared Khalid
Mohd Fared Khalid
A
A
A

SHAH ALAM - Parti Barisan Nasional (BN) hanya memberikan manifesto-manifesto yang bersifat realistik dan bukannya bombastik pada Pilihan Raya Negeri (PRN) Johor.

Naib Ketua Pergerakan Pemuda UMNO Johor dan Calon DUN Semerah, Mohd Fared Khalid berkata, sekiranya membentuk kerajaan, pelbagai perkara yang akan dilakukan bagi memastikan rakyat terjamin kebajikan mereka.

Menurut beliau, antara yang akan ditunaikan adalah memberi peruntukan atau dana yang sama kepada setiap Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) meskipun di pihak pembangkang.

“Kalau BN bentuk kerajaan, kami peruntukkan jumlah yang sama rata kepada ADUN dalam negeri Johor. Ini kerana kami suka berikan yang realistik dan bukannya bombastik.

“Sebelum DUN (Dewan Undangan Negeri) Johor dibubarkan, peruntukan ADUN pembangkang dan kerajaan sama. Jadi, kami BN Johor akan meneruskan kaedah ini bagi menjamin kebajikan seluruh negeri walaupun akan ada beberapa kerusi yang tidak berpihak pada BN.

“Kita juga akan reformasikan jawatankuasa pendidikan khas dan pelantikan ketua kampung. Ini juga bagi memastikan pelantikan ketua masyarakat dibuat secara merit dan bukan atas dasar politik,” katanya.

Wacana Sinar edisi ke-326 yang bertajuk PRN Johor: Manifesto Siapa Paling Win? Yang disiarkan pada Jumaat.
Wacana Sinar edisi ke-326 yang bertajuk PRN Johor: Manifesto Siapa Paling Win? Yang disiarkan pada Jumaat.

Beliau berkata demikian dalam Wacana Sinar edisi ke-326 yang bertajuk PRN Johor : Manifesto Siapa Paling Win? Yang disiarkan di semua platform Sinar Harian pada Jumaat.

Disyorkan artikel berkaitan ini:

Turut menjadi panelis, Calon Pejuang di kerusi DUN Serom, Abdul Azim Abdul Malek dan Penganalisis Politik, Mujibu Abd Muis manakala Ismail Adnan sebagai moderator.

Mengulas lanjut, Mohd Fared berkata, bagi golongan muda pula, akses perumahan yang pernah dilakukan sebelum ini akan dibangunkan semula sekiranya berjaya memenangi PRN kali ini.

“Bagi orang muda pula, kami akan membangunkan dan mencipta peluang akses perumahan. Akses perumahan ini benda yang logik dan bahkan sebelum BN tumbang, rumah mesra Johor telah diilhamkan namun tidak diteruskan sebab kami tewas.

“Ini janji kami. Akan sambung jika menang. Kami akan teruskan akses perumahan kepada orang muda. Kami juga akan membuat bantuan kewangan tahunan dan bantu usahawan muda.

“Ini kerana kita ada RM100 juta ringgit untuk geran industri kecil dan sederhana (IKS) yang baru. Ikhtiar Johor sangat inklusif. Kita tidak mencipta benda baru,” jelasnya.

Artikel Berkaitan
Terkini
  1. Cadang wujud subsektor pekerja rumah sambilan
  2. Orang ramai tidak setuju kenaikan ketika ini
  3. 3 langkah ketika pasaran mengalami kejatuhan
  4. Kenaikan kos alat ganti beri kesan
  5. FOMCA terima lebih 70 aduan kenaikan premium insurans