Sila log masuk terlebih dahulu.

Shopee hentikan jual basikal lajak serta-merta

17 April 2022 08:10am | Masa membaca: 4 minit
Sebagai pematuhan kepada peraturan tempatan dan dasar yang ketat, Shopee akan membuang semua penyenaraian basikal lajak di platform beli-belah itu.
Sebagai pematuhan kepada peraturan tempatan dan dasar yang ketat, Shopee akan membuang semua penyenaraian basikal lajak di platform beli-belah itu.
A
A
A

SHAH ALAM - Platform beli-belah dalam talian, Shopee akan menghentikan penjualan basikal lajak yang mendatangkan bahaya kepada pengguna terutama dalam kalangan kanak-kanak.

Jurucakap Shopee berkata, pihaknya tidak membenarkan penjualan produk yang berbahaya kepada kesihatan dan keselamatan para pengguna di platformnya.

Justeru, katanya, sebagai pematuhan kepada peraturan tempatan dan dasar yang ketat, pihaknya akan membuang semua penyenaraian basikal lajak di platform beli-belah itu.

“Penjualan basikal lajak di platform Shopee telah dibawa ke perhatian kami.

“Shopee tidak membenarkan penjualan produk yang berbahaya kepada kesihatan dan keselamatan pengguna di platform kami,” katanya kepada Sinar Ahad.

Tambah jurucakap Shopee lagi, tindakan sewajarnya juga akan diambil terhadap penjual yang menyalahi undang-undang atau tidak memenuhi piawaian yang ditetapkan.

Sehubungan itu, dia turut menggalakkan pengguna supaya menghubungi Shopee jika menemui penyenaraian yang serupa di platform mereka.

“Pengguna boleh menghubungi kami melalui bulatan menu di sudut kanan atas mana-mana penyenaraian produk dan klik pada pilihan ‘laporkan produk ini’.

Disyorkan artikel berkaitan ini:

“Sebagai alternatif, pengguna juga boleh menghubungi kami di [email protected] atau hubungi 03- 2777 9222 setiap Isnin hingga Ahad,” katanya.

Artikel Berkaitan
Terkini
  1. Punca China alami cuaca terlampau panas
  2. Lima sindiket seleweng diesel tumpas di Johor
  3. Perlu ada mekanisme semak imbang lebih baik
  4. Jawatankuasa pilihan khas Parlimen harus pantau kementerian
  5. Genta telah berbunyi