Sila log masuk terlebih dahulu.

Pas masih harapkan kerjasama UMNO bagi hadapi PRU15

09 Mei 2022 08:20am | Masa membaca: 4 minit
Gambar dari kiri: Ahmad Fadhli, Razman
Gambar dari kiri: Ahmad Fadhli, Razman
A
A
A

SHAH ALAM - Ketua Pemuda Pas, Ahmad Fadhli Shaari mengakui parti itu masih mengharapkan kerjasama dengan UMNO bagi menghadapi Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15).

Ahmad Fadhli berkata, Muafakat Nasional (MN) mampu meneruskan kebersamaan dalam politik antara kedua-dua parti sekali gus memaksimumkan kemenangan dan menafikan penguasaan Pakatan Harapan (PH).

“Bagaimanapun, pendirian pimpinan utama UMNO perlu diambil kira dalam mengatur strategi Pas.

“Justeru saya berpandangan kenyataan terbaharu Datuk Seri (Dr Ahmad Zahid Hamidi) Presiden UMNO merupakan satu kenyataan yang jelas, terang lagi bersuluh berhubung hala tuju kerjasama kedua-dua parti ini menjelang pilihan raya umum akan datang,” katanya kepada Sinar Harian.

Ahmad Fadhli menambah, mesyuarat agung Pas di semua peringkat pada Mei ini harus dijadikan medium untuk jentera parti melontarkan pandangan, seterusnya diambil kira oleh pimpinan tertinggi sebelum merumuskan satu strategi dalam Muktamar Agung Pas Pusat tidak lama lagi.

Sementara itu, Pesuruhjaya Pas Perak, Razman Zakaria berkata, pendirian parti itu kekal seperti yang diputuskan oleh presiden serta para pemimpin di peringkat Pusat.

Katanya, dasar Pas ialah mahu perpaduan dalam kalangan parti-parti Melayu bagi mewujudkan kestabilan politik dengan dengan mengajak parti yang tidak ekstrem untuk bersama membentuk kerajaan yang stabil.

Disyorkan artikel berkaitan ini:

Artikel Berkaitan
Terkini
  1. Fuziah terus komited dan tidak akan tinggalkan PKR biarpun kalah
  2. Keluhan kos hidup di Australia
  3. Laksana TVET waktu Tingkatan 1, bukan Tingkatan 4
  4. Semua pihak perlu bersepadu berjihad
  5. Lebih ramai mungkin berakhir jumpa ah long