Sila log masuk terlebih dahulu.

PRU15 perlu diadakan tahun ini: Pemuda UMNO

26 Julai 2022 10:23pm | Masa membaca: 4 minit
Exco Pemuda UMNO, Faridzul Azlan Abd Shani Program Berani Semuka bertajuk 'PRU15: 2022 atau 2023?' yang disiarkan secara langsung di semua platform digital Sinar Harian, pada Selasa.
Exco Pemuda UMNO, Faridzul Azlan Abd Shani Program Berani Semuka bertajuk 'PRU15: 2022 atau 2023?' yang disiarkan secara langsung di semua platform digital Sinar Harian, pada Selasa.
A
A
A

SHAH ALAM - [DIKEMASKINI] Pemuda UMNO berpendirian Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15) perlu diadakan tahun ini demi kepentingan rakyat yang bergelut dengan masalah ekonomi.

Exco Pemuda UMNO, Faridzul Azlan Abd Shani berkata, pelaksanaan PRU15 itu tidak boleh dilengahkan lagi.

Beliau turut membidas Parti Ikatan Demokratik Malaysia (Muda) yang mahu PRU15 diadakan pada tahun hadapan.

"Ironinya Muda nak hak rakyat dibela pada hari ini tapi sanggup membiarkan rakyat terus lapar di luar sana dan mengikat perut sambil menanti parti mereka betul-betul bersedia untuk mengadakan pilihan raya pada tahun hadapan.

"Ini sesuatu yang tidak boleh diterima dan pada hemat saya Muda dan sekutunya PH perlu kita tolak pada PRU15," katanya pada Program Berani Semuka bertajuk 'PRU15: 2022 atau 2023?' yang disiarkan secara langsung di semua platform digital Sinar Harian, pada Selasa.

Program tersebut turut menampilkan Ketua Penerangan Muda, Luqman Long selaku pendebat manakala Ketua Pegawai Eksekutif Global Peace Mission Malaysia, Ahmad Fahmi Mohd Samsudin bertindak sebagai moderator.

Faridzul Azlan berkata, UMNO dan Barisan Nasional (BN) mahukan PRU15 segera diadakan juga bukan kerana kepentingan sendiri dan yakin boleh memenangi pilihan raya tersebut.

"Kalau untuk kepentingan sendiri kami sebagai peneraju kerajaan, Perdana Menteri adalah dari UMNO, sudah tentu mahu mengekalkan kuasa sehingga hujung penggal.

Disyorkan artikel berkaitan ini:

"Tetapi kerana kita nak menyerahkan semula mandat rakyat dalam keadaan yang stabil ketika ini," ujarnya.

Beliau menegaskan, UMNO dan BN hanya mahu rakyat mendapat satu kerajaan lebih stabil yang seterusnya dapat menjaga kemaslahatan mereka.

"UMNO sendiri berani untuk hadapi PRU15 tahun ini sebab rasa tak boleh tunggu tahun depan kerana ia sesudah berakhir pandemik dan kita masuk ke fasa peralihan endemik. Ini adalah fasa terbaik.

"Ini kerana keadaan ekonomi dunia sekarang telah terganggu dan kita tak tahu kestabilan itu akan kekal hingga tahun depan atau tidak," katanya.

Terima kasih kerana membaca dan menyokong kewartawanan yang bebas, eksklusif dan kritis.
Nikmati pelbagai lagi keistimewaan langganan yang tersedia dengan melanggan Sinar Premium!!
Satu Artikel
Akses dimana-mana jua tetapi hanya untuk artikel ini
Harga bermula dari
RM 0.50 - RM 1.00
Bayaran Mikro

Tambah nilai minima RM5 melalui bayaran mikro

Artikel Tanpa Had
Akses mana-mana artikel dimana jua
Harga bermula dari
RM 6.90 - RM 66.20
1 bulan / 12 bulan
Langgan Dengan
Log masuk atau daftar akaun untuk membaca artikel ini
Artikel Berkaitan
Terkini
  1. Pembersihan UMNO dibimbangi jadi racun toksik
  2. Jangan biar rakyat sengsara
  3. Noh akui antara 4 MKT tidak bangun sokong usul PAU
  4. Syor baucar untuk orang kurang mampu
  5. Bank digesa bayar ganti rugi mangsa tipu TH