SHAH ALAM - Majoriti produk inovasi dihasilkan universiti tempatan digunakan dalam industri kecil dan sederhana (IKS) seperti sektor perkhidmatan makanan, kesihatan dan pertanian, kata Ketua Jabatan (Pembangunan Penyelidikan), Pusat Pengajian Siswazah, Universiti Tun Hussein Onn Malaysia (UTHM), Dr Norhadilah Abdul Hamid.
Beliau berkata, bagi penghasilan produk makanan, penggunaan mesin inovasi itu boleh dilihat antaranya dalam pembuatan roti ca
...
Terima kasih kerana membaca dan menyokong kewartawanan yang bebas, eksklusif dan kritis.
Nikmati pelbagai lagi keistimewaan langganan yang tersedia dengan melanggan Sinar Premium!!
Artikel Tanpa Had
Akses mana-mana artikel dimana jua
Akses mana-mana artikel dimana jua
Harga bermula dari
RM 6.90 - RM 66.20
1 bulan / 12 bulan
RM 6.90 - RM 66.20
1 bulan / 12 bulan
Langgan Dengan
Log masuk atau daftar akaun untuk membaca artikel ini