Sila log masuk terlebih dahulu.

‘No PN 2.0’ dalam agenda mesyuarat

21 Ogos 2021 07:40am | Masa membaca: 4 minit
No Image Caption
A
A
A

SHAH ALAM - ‘No PN 2.0’ dijangka menjadi agenda yang akan dibincangkan dalam mesyuarat Majlis Kerja Tertinggi (MKT) UMNO di Menara Dato’ Onn, Kuala Lumpur jam 8.30 malam ini.

Difahamkan, mesyuarat itu turut akan membincangkan tentang beberapa perkara seperti sokongan bersyarat Perikatan Nasional (PN), calon Timbalan Perdana Menteri dan pembentukan kabinet baharu.

Menurut sumber, mesyuarat tersebut akan memberikan pandangan dan panduan kepada Datuk Seri Ismail Sabri selaku Perdana Menteri baharu.

“Paling penting ialah ‘No PN 2.0’ kerana Ismail Sabri perlu memberi satu imej kerajaan baharu yang lebih segar dan bersih bukannya imej kerajaan PN.

“Kalau sekiranya muka-muka kabinet itu macam Datuk Seri Mohamed Azmin Ali dan Datuk Seri Hamzah Zainudin, tidak ada banyak beza.

“Orang akan melihat seolah-olah orang yang sama dikategorikan sebagai kerajaan gagal itu masih ada di situ. Sebab itu, dia (Ismail Sabri) kena buang imej PN itu,” katanya kepada Sinar Harian.

Tegasnya, Ismail Sabri juga perlu mengetepikan mereka yang tidak mencapai kualiti atau tidak perform ketika dalam pentadbiran PN.

“Tidak boleh resipi lama. Kalau resipi lama orang tetap tidak akan percaya. Kena ketepikan orang-orang yang tidak perform dan banyak berpolitik,” jelasnya.

Disyorkan artikel berkaitan ini:

Artikel Berkaitan
Terkini
  1. Kebolehpindahan undi BN-PH, realiti politik atau fantasi PRU16?
  2. DUN Tioman nyaris tewas, refleksi kerjasama BN-PH penuh berliku
  3. Tujuh sebab peratusan mengundi rendah
  4. 'Ismail Sabri tidak bincang jawatan Pengerusi Petronas'
  5. 2 faktor Malaysia terperangkap dalam 'middle income trap'