Sila log masuk terlebih dahulu.

Makanan di Thailand lebih sedap

30 Januari 2023 07:15am | Masa membaca: 4 minit
Hidangan tomyam campur berharga RM10, sayur kailan ikan masin (RM8), ayam goreng kunyit (RM8) dan telur dadar (RM2) yang boleh dinikmati di pekan Golok.
Hidangan tomyam campur berharga RM10, sayur kailan ikan masin (RM8), ayam goreng kunyit (RM8) dan telur dadar (RM2) yang boleh dinikmati di pekan Golok.
A
A
A
HARGA makanan di Thailand didapati lebih tinggi sedikit berbanding di Malaysia iaitu antara RM1 hingga RM2 sahaja. Bagaimanapun, ia tidak menghalang rakyat Malaysia untuk menikmati makanan di negara tersebut kerana didapati bukan sahaja sedap, malah saiz hidangannya juga lebih besar. Hasil tinjauan wartawan Sinar Harian di sekitar pekan Golok mendapati, menu yang sering menjadi pilihan utama ialah tomyam diikuti sayur kailan ikan masin, ayam go ...
Terima kasih kerana membaca dan menyokong kewartawanan yang bebas, eksklusif dan kritis.
Nikmati pelbagai lagi keistimewaan langganan yang tersedia dengan melanggan Sinar Premium!!
Artikel Tanpa Had
Akses mana-mana artikel dimana jua
Harga bermula dari
RM 6.90 - RM 66.20
1 bulan / 12 bulan
Langgan Dengan
Log masuk atau daftar akaun untuk membaca artikel ini
Terkini
  1. [EKSKLUSIF] Bilik sempit sampai kena solat atas katil
  2. Pelajar IPTS, penghantar makanan majoriti penyewa
  3. [INFOGRAFIK] Lima projek impak tinggi NETR
  4. ‘ELINT’ tewas kepada 'HUMINT'
  5. Bilik satu depa bikin sesak dada
Artikel Berkaitan